Ателие

Ателие за Портрети

Какво представлява ателието на художника ,какво има вътре ?

Според тълковния речник ателието е едно много специално помещение ,където скулптор или художник твори своите платна.

ателие за портрети он-лайн
ателие за портрети

Това помещение наистина е много специално.Понякога на пръв поглед  ателието е доста разхвърляно ,но тази бъркотия е творческа.Всеки голям творец в световната история на изкуството е имал такова лично помещение ,където се е изолирал от външния свят и се е свързвал с творческия дух на вселената или с така наречените Музи…Ех ,колко често художниците казват …“днес ми я няма музата „,тоест…липсва ми вдъхновение и не мога да творя ,или обратното – „Не ме прекъсвайте ,днес ми е дошла музата !“.

Он-лайн ателие за портрети
он-лайн ателие за портрети

Трудно е да се опише атмосферата в едно ателие.Там се извършва сакрално единение на художника с творческия дух на създателя ,за да се превърне самият той в създател и творческата енергия да потече през него и да се въплъти като изображение в материалната вселена.Не всеки би могъл да разбере как се извършва този процес и как твореца се превръща в проводник на идеи.Понякога на самия художник  е трудно да възприеме идеите ,които му се дават свише .Не всеки творец е призван да бъде божествен проводник,но и не всеки е готов да приеме този жесток подарък от съдбата и от музите.

Понякога тези идеи са толкова различни и напредничави ,че остават неразбрани за съвременниците и художникът умира неразбран и осмиван .

Ателието е пълно с бои,четки ,скици ,нахвърляни набързо скицирани идеи ,оставени да отлежават ,готови картини ,незавършени творби и какво ли още не.

В ателието се извършва тайнствен алхимически процес – преструктуриране на творчески енергии ,затова обикновено творецът предпочита да е сам  без външно присъствие.

Нашият сайт е едно своеобразно он-лайн ателие за портрети рисувани по ваша снимка.Вие не присъствате на тайнството на пресъздаването  на вашия лик,но може да надникнете в творческия процес на създаване на вашия портрет он-лайн.

Когато го одобрите ,тогава ще ви бъде изпратен .Не пропускайте това интересно преживяване !

Поръчка на портрет

Други статии:

РИСУВАНЕ

ПОРТРЕТ
ЖИВОПИС

АВТОПОРТРЕТ

УНИКАЛЕН ПОДАРЪК

ОРИГИНАЛНИ ПОДАРЪЦИ

ПОДАРЪК ЗА РОЖДЕН ДЕН

Вашият коментар